Makyaj Ürünleri Satın Alma Hakkında Genel Bilgi

21:25

 Aslında ben bu yazımda makyaj ürünleri alırken hangisine vereceğimiz para daha doğru olmalı , lüks veya ekonomik ürünlerin karşılaştırılması gibi konulara değinmek istedim.En iyisi yazımı okuyunca daha iyi anlıyacaksınız.

FONDÖTEN
Bir bayanı rezil de eden vezir de tek makyaj malzemesi fondötendir. Eğer cildinizde sorun yoksa,özel günlerin dışında fondöten kullanmanızı önermem.Aksine o kadar güzel bb,cc kremleri çıktı ki (sonuçları gayet başarılı)
bunlardan size uygun olanını kullanmanız en doğrusu.Ama diyelim ki sorunlu bir cildiniz var ve bu sizi rahatsız ediyor o zaman yapılıcak olanı söylüyorum.Kesinlikle ve kesinlikle cilt tipinize,sorununuza en uygun ürün , kaliteli bir fondöten ! Bunu bir örnekle açıklamaya çalışayım.Yakın bir arkadaşımın yüzünde lekeler vardı.Ona öyle bir ürün almalıydık ki hem lekeleri kapatsın,ama kapatırken de cildinize zarar vermesin ve olabiliyorsa lekelerini tedavi etsin.Araştırmalar sonucunda Clinique Even Better Fondötenini aldık.O sırada leke tedavisinde uyguladığımız için gayet memnun kaldı.Pahalı bir ürün ama ona aldığımız tek pahalı makyaj ürünü buydu..Yani anlatmak istediğim fondöten konusunda cildinize en uygun ne ise parasını kısmadan onu almalısınız.Bir de en çok yaşanan sorun  cildinize uygun rengi bulmak.Bunun için çene ve boyun birleşimi olan yer doğru bir seçim yapmanızı sağlıcak. Daha sonrasında da yüzünüzün öne çıkan yerlerine ufak bir dokunuş kondurun orda da rengine bakın.Ve mümkünse gün ışığına çıkıp yüzünüzdeki rengi görün.Aksi takdirde spot ışıkları sizi yanıltıp yanlış bir seçim yapmanıza neden olabilir.Asla bileğinizin içine deneyerek ürün almaya kalkmayın.Bütün ürünlerde olduğu gibide son kullanma tarihine bakmayı unutmuyoruz

PUDRA
Fondötenden sonra pudra sürmek çok mu gereklidir ? Eğer yağlı cilde sahipseniz evet.Ama değilseniz o kadar da şart olan bir şey değildir.Zaten bazı fondötenler pudra içeriyor ve mat bir görünüm veriyor.Pudra renginiz kesinlikle fondötenle uyum sağlamalıdır.Ücret olarakda mümkün olduğunca dermokozmetik ürünler alırsak hem cildimize zarar vermez hemde daha sağlıklı bir görünüm elde ederiz.

GÖZ ALTI KAPATICISI

Göz altı kapatıcısı satın alırken genellikle gidip beyaz tonlarına yakın ten renklerini seçeriz.İlk önce göz altımızdaki soruna bakarak bir kapatıcı almalıyız.Mesela göz altlarımız oldukça mor alacağımız kapatıcı sarı tonlarında olmalıdır.Daha sonra fondötenimizden 1-2 ton açık bir kapatıcı üstüne geçmeliyiz.Yani doğru olan budur.Soruna göre kapatıcı almak.Bir diğer önemlisi ise mutlaka ve mutlaka göz altlarımızı nemlendirmeliyiz.

KAPATICI

Sivilceli bir yüzünüz yok ise ekstradan kapatıcı almanıza gerek yoktur.Zaten aldığınız fondöten yüzünüzdeki ufak tefek lekeleri kapatma özelliğine sahiptir.Sivilceleri olanlar ise yeşil renkte bir kapatıcı almalıdırlar.Bu tarz ürünler hem sivilceyi kapatır hemde tedaviye yöneliktir.Size uygun olan herhangi bir ürünü alabilirsiniz.

FAR

Far seçimi tamamen kişiseldir.Hiç ummadığınız bir markanın farını da sevebilirsiniz yada çok pahalı olan bir markanın farınıda.Ben şu ana kadar kendim de dahil far bitiren bir kişiye rastlamadım :)

RİMEL

İşte benim vazgeçilmez makyaj malzemem.Kesinlikle rimel konusunda ihtisas yaptığımı düşünüyorum.Bununla ilgili bir yazı hazırlayacağım.Ama şunu söylemem gerekirse rimelde pahalı olan iyidir kuralına asla inanmıyorum.Çünkü ben Dior'dan tutunda Golden Rose'a kadar rimel denemişliğim vardır.

ALLIK

Allık alırken dikkat etmemiz gereken rengine bayıldığımız değilde yüzümüze yakışan renk olursa sevinirim.Bunda da istediğiniz markanın alıığını alabilirsiniz bu tamamen size bağlı.Bir de allığı sürme konusunda çok doğal olunmalı. Malesef bazıları bu konuda abartarak ben burdayım allığı sürüyorlar.Lütfen dikkat!

BAZLAR

Çeşitli göz far bazı,dudak bazı,rimel bazı,yüz bazları bulunuyor.Eğer ihtiyaç duyuyorsanız kullanabilirsiniz.Kendi bütçenize uygun olan her türlü bazın işe yaradığını gördüm.Sadece biri 6 saat kalıcı ise diğeri 3 saat.Tabi nadir durumlarda olmuyor değil.O yüzden baz alıcağınız zaman maddi anlamda kendinizi sıkıntıya sokmanıza gerek yok.


EN ÖNEMLİSİ!
Bunlardan en önemlisi cildimize bakmamız.Bol bol su içmemiz.Düzenli aralıklarla cilt bakımı yapmamız.Cildimizin ihtiyacına göre kremlerimizi düzenli kullanmamız.Makyajla işimiz bittiğinde hemen yıkamamız.

Atladığım bir şeyler olmuş olabilir.Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım..
Sevgilerle








Benzer Yazılar

0 yorum

Abone Ol


Like us on Facebook